Splitter nye busser fra Unibuss ruller rundt i Bærum

Det er over et år siden Rytec AS ble med i prosjektet som vi har valgt å kalle «Oppstart Vestregionen». Unibuss AS vant rettighetene til å kjøre rutebuss i Bærum, og de spurte oss i Rytec om vi kunne hjelpe til med forberedelsene.

Prosjektets mål   

Prosjektets mål har vært å anskaffe 150 busser, sette opp ladeinfrastruktur til elbusser, ta over driften av tre store bussanlegg (Furubakken, Lommedalen og Skui), overdra og rekruttere ca. 400 bussjåfører og gjennomføre et opplæringsprogram for alle nye ansatte. Alt dette innen 28. juni 2020.

Prosjektledelse

Odd Eirik Hardem har hatt rollen som prosjektleder og har blant annet hatt som oppgave å følge opp fremdrift, arrangere statusmøter, rapportere til oppdragsgiver (Ruter) og rapportere internt i Unibuss. Rytec sin daglige leder Tor Egil Sæve var også innom prosjektet en periode som fungerende delprosjektleder for driftsdelen av prosjektet.

Fabrikkleveranse

Til prosjektet er det levert 127 nye busser fra tyske MAN som kjører på miljøvennlig biodiesel (HVO) og 23 elektriske busser fra elbuss-giganten BYD. Rytec AS sitter på mye teknisk kompetanse og kunne derfor bistå med produksjon av test-protokoller og utførelsen av testene på fabrikkene i Kina og Polen.

Odd Eirik er svært takknemlig for at han fikk være med prosjektet. Han fikk vist sine ferdigheter som prosjektleder samt at han fikk bruk for sin tekniske bakgrunn. Selv er han veldig fornøyd med resultatet og er spesielt stolt av hvordan han og prosjektgruppen klarte å tilpasse seg under pandemien.

«Når vi fikk beskjed om at landegrenser og fabrikker over hele verden kom til å stenge på ubestemt tid var vi nødt til å kaste oss rundt. For å bli klare til oppstart ble vi nødt til å endre hele opplæringsprogrammet samt at vi var nødt til å få kontroll over materiell-leveranser fra blant annet Kina, Polen og Italia. Vi fikk tilpasset opplæringsprogrammet raskt, og i samarbeid med leverandørene våre fikk vi produsert reviderte leveranseplaner som med litt kreativ tenking fungerte for begge parter. Jeg er veldig imponert over hvor tilpasningsdyktige, løsningsorienterte og hardarbeidene gjengen i Unibuss er», sier Odd Eirik. 

Videre ønsker alle vi i Rytec AS Unibuss lykke til med driften de kommende årene.

 

Flere nyheter fra Rytec