Nye el-busser og ladestasjoner for Unibuss

Rytec har prosjektlederansvar i Unibuss sitt prosjekt med nye el-busser til Oslo.

I disse dager overtar Unibuss den nye ladeinfrastrukturen av elbusser på både Alnabru og Klemetsrud garasje. På Alnabru er det installert tretti ladere som forsyner elbussen med ladestrøm via pantograf montert på bussene. Noen av laderne er på 300kW (hurtigladning), mens andre er på 50kW (sakteladning). På Klemetsrud er det montert ti 50kW kabelladere for nattladning.

På dagtid lades elbussene som opererer på Østensjøkontrakten på Mortensrud T-banestasjon hvor det er montert ladestasjoner med pantograf (inverted ladeløsning). De til sammen førti elbussene (30 ledd- og 10 solobusser) er levert av nederlandske VDL Bus & Coach. Bussen er også de første som tar i bruk det nye informasjonssystemet TaaS (Transport as a Service) som basert på den nye europeiske standarden standard for Informasjonsteknologi for offentlig transport.

Rytec gratulerer Unibuss og Ruter med de nye miljøvennlige bussene og er samtidig stolte over å ha bistått prosjektet med både prosjektledelse og prosjektadministrasjon.

Les hva KlimaOslo.no skrev om Oslos nye el-busser i mai 2019.

Flere nyheter fra Rytec