Fabrikk-test av el-busser i Hangzhou med Unibuss

Tidligere i år var en av Rytec AS sine konsulenter Odd Eirik med på fabrikktest av nye el-busser som skal ut i trafikk til sommeren 2020. 

BYD er produsent av elektriske busser og er en av verdens største produsenter av elektriske busser. For en kort tid tilbake forlot el-buss nummer 50.000 fabrikkgulvet deres. Fabrikk-testen tok sted på BYD sin el-bussfabrikk i Hangzhou som er en by med 8,7 millioner innbyggere og ligger ca. time med tog utenfor Shanghai. 

Fabrikk-testen ble gjort i samarbeid med vår kunde Unibuss AS, som i fjor vant konkurransen om rettighetene til å kjøre rutebuss i Oslo Vest og Bærum (Ruteområde 1 og 2). De 23 nye elektriske bussene skal stå på Furubakken og er Unibuss sin første leveranse av elbusser til dette område.

Under selve utsjekken ble det gjennomført diverse funksjonalitetstester, sjekker av komponenter, kontroll av byggekvalitet samt en guidet tur gjennom BYD sin fabrikk.

«For å sikre en god og forutsigbar leveranse av mekanisk materiell er det svært viktig å få gjennomført et god planlagt testregime, kontrollere at bussene er bygget etter spesifikasjonene og se at byggekvaliteten når opp til vår kundes strenge krav. Testing er alltid verdt investeringen» sier Odd Eirik som hadde ansvaret for å produsere testspesifikasjonene samt protokollføre prosessen.

«Heldigvis ble det litt tid til overs, så vi fikk tid til å utforske både Hangzhou og Shanghai»

Les mer om UniBuss og kinesiske BYD på Unibuss sine nettsider.

Flere nyheter fra Rytec