Nichlas på "Drømmeuke" hos Rytec AS Kompetansesenter

I høst har vi på Rytec AS Kompetansesenter hatt besøk av en flott skoleelev på utplassering i sin arbeidsuke. Nichlas har ett stort ønske om å bli lokomotivfører, og tok denne høsten sitt første skritt i den retningen. Gjennom hele arbeidsuken har Kate Helen Fornstedt som er leder for Rytec AS Kompetansesenter gitt han en «drømmeuke» utenom det vanlige.

I løpet av arbeidsuken fikk Nichlas en flott opplevelse på Solørbanen. Her møtte han våre fører i prosjektet med sporombygging. Her ble han godt ivaretatt av blant annet Bjørn Østenengen som lærte han om anleggsområde- jernbane og vedlikeholdsarbeid. Torgeir var svært behjelpelig med å la dem være tilstede og oppleve dette på nært hold.

Han fikk også lære om, og prøve våre virtuelle og praktiske opplæringsmetoder i løpet av sin arbeidsuke. Nichlas er en utrolig engasjert og reflektert ung mann, og som selv sier han er svært takknemlig for all kunnskap han har fått så langt om veivalg, krav og om yrket som lokomotivfører. Vi i Rytec AS Kompetansesenter takker gode kollegaer og samarbeidspartnere for all velvillighet og engasjement i forbindelse med Nichlas sin «drømmereise» denne uken. Bildene av uken til Nichlas viser til en bred og unik opplevelse for en ung, fremtidig lokfører.